Kotleciki pieczone z pietruszką

Składniki:

  • Mięso wołowe, mielone – 2 szklanki (200g)
  • Jaja kurze (całe) – 1 sztuka
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Pietruszka, liście – 2 łyżeczki
  • Ser typu „Feta” – 1/4 kostki (50g)
  • Przyprawa: pieprz – szczypta
  • Przyprawa: sól – 1 szczypta

Dodatkowo:

  • Kasza gryczana – 1/4 woreczka (25g)

Przepis:

Kaszę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, ziołami. Formułować kulki i do każdej włożyć kostkę sera.
Na blasze położyć papier i układać kotleciki. Piec 15-20 min w temp. 180 st. C
Podawać z kaszą.

1 porcja to: ok. 539 kcal,

  • Węglowodany – 21g
  • Białko – 57,5g
  • Tłuszcz – 25,5g
  • WW – 1,6
  • WBT – 4,4
  • ŁG – 8,5

Podobne wpisy